NYHET
Event

Solid vekst for Zynk i 2021

Det strategiske kommunikasjonsbyrået Zynk opplevde nok et år med god vekst i 2021

Guri Størvold

Daglig leder og Partner

Jan Glendrange

Partner

Marte Ramuz Eriksen

Partner

Arrangement

- Det andre året med pandemi har vært utfordrende, utviklende, morsomt og krevende. Sammen med kundene har vi håndtert store utfordringer og vært med å skape nye muligheter

Guri Størvold, daglig leder og partner i Zynk

- Energitransformasjonen og fremveksten av ny, grønn industri er helt sentralt for alle våre kunder – uavhengig av bransje. Privat næringsliv er en pådriver for klima- og miljø. Vi opplever at næringslivet ligger lysår foran politikken i ambisjoner, strategi og vilje til å investere i bærekraft. For oss er det utrolig spennende å jobbe med disse problemstillingene som er helt forretningskritiske for kundene våre, sier Størvold.

Byråinntekten landet på 55,5 millioner, mot 50,9 millioner i 2020. Det er en vekst på 9,1 prosent.

Storkunder

Gjennom året har Zynk vunnet en rekke rammeavtaler og nye kunder. Selskap som Equinor og Ikea har på kort tid blitt noen av byråets største kunder.

- Vi har tatt et strategisk valg om å gjøre mye for noen kunder, i stedet for å gjøre litt for mange. Derfor kanaliserer vi ressurser og innsats for å utvikle de kundene vi har, og jakter i liten grad nye kunder, sier Størvold.

Zynk har også brukt året til å videreutvikle stordata- og analyseverktøyene, ledet av Henrik Schwabe, som har doktorgrad fra Senter for teknologi, innovasjon og kultur ved Universitetet i Oslo.

-Vi tar nå i bruk blant annet stordataverktøy for å analysere hvordan krigen i Ukraina påvirker samfunnsdebatten og norsk næringsliv, sier Størvold.

- Det andre året med pandemi har vært utfordrende, utviklende, morsomt og krevende. Sammen med kundene har vi håndtert store utfordringer og vært med å skape nye muligheter
Guri Størvold, daglig leder og partner i Zynk
Sterke rekrutteringer

Zynk teller nå 19 rådgivere. Nylig har mangeårig Aftenposten-journalist Frank Lynum, og Vegard Øye, fra DNs innholdsbyrå DNX, begynt i byrået. De to tidligere statssekretærene Vegard Einan og Saliba Andreas Korkunc starter opp i byrået etter endt karantenetid til påske.

- Gjennom 2021 har vi rekruttert svært solide rådgivere, samtidig som flere av kollegene våre har fått tilbud hos andre arbeidsgivere, flere av dem Zynks kunder. Det er en naturlig utvikling i en periode med unormale rammer for arbeidslivet. Vi gleder oss nå stort over å være sammen på Zynk-kontoret igjen og til mer fysiske møter med kunder, sier Størvold.

Zynk har ambisjoner om å vokse staben ytterligere gjennom 2022.

- Vi vil bruke året til å styrke oss ytterligere, og jakter nå aktivt etter rådgivere som har forståelse for og erfaring fra politikk, nærings- og samfunnsliv, sier Størvold.

Resultatet i 2021 ble noe redusert som følge av endret lønnsstruktur for partnere og økte bonusutbetalinger til medarbeiderne.

Mill. kr

2021

2020

Byråinntekt

55,5

50,85

Driftsresultat

20,5

22,6

Resultat før skatt

16,0

17,6


Kontaktperson: Guri Størvold, daglig leder og partner, tlf.: 915 50 596