NYHET
Event

Zynk ansetter tre nye rådgivere

Analyse - og rådgivningsbyrået Zynk har i høst tatt ombord tre nye rådgivere med bakgrunn fra Finansdepartementet, Statkraft og KS.
No items found.

Arrangement

- Vi er veldig fornøyde med å ha rekruttert akkurat disse tre rådgiverne. De har erfaring fra bransjer og fagområder hvor Zynk har en sterk posisjon, satser tungt på og hvor etterspørselen etter tjenester er stor, sier daglig leder i Zynk, Guri Størvold.

Håkon Block Vagle kommer fra Finansdepartementets finansavdeling, hvor han hadde ansvar for samferdsel, særlig luftfart og jernbane. Han har erfaring med økonomisk analyse og sentrale beslutningsprosesser i staten. Dette inkluderer blant annet statsbudsjettet, regjeringssaker, nasjonal transportplan og oppfølging av store investeringsprosjekter. Vagle er utdannet siviløkonom gjennom et forskingsrettet løp fra Norges Handelshøyskole. Han har også erfaring som journalist i Bergens Tidende.

- Tiden i Finansdepartementet har vært veldig spennende og utviklende. Nå håper jeg å kunne bruke denne erfaringen og min interesse for samfunnsøkonomisk analyse til verdiskapende og samfunnsnyttig rådgiving for Zynks kunder, sier Håkon Block Vagle.

Cornelia Ebbesen kommer fra en stilling som rådgiver for konserndirektøren for Marked og IT i Statkraft. Et forretningsområde som blant annet har ansvar for å levere grønne energiløsninger til kraftprodusenter og kunder i industrien, og for kjøp og salg av fornybar kraft. Hun har tidligere jobbet som rådgiver i miljøstiftelsen ZERO, der hun blant annet hadde ansvar for Zerokonferansen. Ebbesen har en mastergrad i politikk og kommunikasjon fra London School of Economics.

Zynk er et spennende rådgivningsmiljø hvor jeg får mulighet til å jobbe med de viktigste spørsmålene i vår tid – nemlig å utvikle grønn industri og drive klimaomstilling i næringslivet
Cornelia Ebbesen

- Zynk er et spennende rådgivningsmiljø hvor jeg får mulighet til å jobbe med de viktigste spørsmålene i vår tid – nemlig å utvikle grønn industri og drive klimaomstilling i næringslivet, sier Cornelia Ebbesen.

Thea Krokum Andresen er nyutdannet statsviter fra Universitet i Oslo, og er også et av Zynks nyeste tilskudd. Andresen har også erfaring fra Kommunesektorens organisasjon (KS), der hun har arbeidet med europapolitikk og EU spesielt. Hun har veiledet offentlige aktører i deres søknadsarbeid mot EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horisont 2020/Horisont Europa. I tillegg til mastergraden i statsvitenskap har Andresen en bachelor i Europastudier, samt noen år med juss fra Universitetet i Tromsø, som har gitt henne kompetanse innen EØS-rett og EU som politisk system.

- Jeg søkte meg til Zynk etter en bedriftspresentasjon på Universitetet i Oslo. I Zynk jobber jeg mye med kvalitativ analyse, men får også brukt juss- og EU-kunnskapen, sier Thea Krokum Andresen.

- Zynk er i vekst og vi bygger nå et sterkt team innenfor analyse, posisjonering, samfunnskontakt, leder -og endring og krise. Behovet for kommunikasjonstjenester vil bare øke i årene fremover. Det er behov for å skape en bærekraftig samfunnsutvikling med nullutslipp, nye arbeidsplasser og en moderne offentlig sektor. Samtidig gjør store utfordringer og raske endringer i samfunn og næringslivet det mer komplekst å lede. Zynks har spisskompetanse på å bistå kundene med dette, sier Størvold.